недеља, 10. април 2022.

 

MEĐULJUDSKI ODNOSI kao faktor uspeha u radu


Postoji mnogo stvari koje mogu da utiču na poslovno okruženje, ali je jedna od glavnih, bez sumnje, odnos između saradnika. Jedan od najvećih podsticaja za rad je činjenica da ćemo kada odemo na posao zateći dobro okruženje i ljude koji mogu i žele da nam pomognu ukoliko dođe do nekih poteškoća. Postoje tri glavna faktora koja mogu da generišu stres na poslu što se tiče međuljudskih odnosa i to su:

• odnos sa nadređenima: postoji direktna veza između nepromišljenog odnosa i favorizovanja od strane nadređenih sa osećanjem nelagodnosti i tenzije između podređenih;

• odnosi sa vašim podređenim kolegama: teško je jednom nadređenom da zahteva produktivnost i ohrabruje učešće, a da u isto vreme stvori prijateljski odnos;

• odnosi sa saradnicima: rivalstvo, nedostatak emocionalne podrške i usamljenost koja je sastavni deo nekih viših pozicija mogu da dovedu do povećanja količine stresa.

 Najbolje što možemo da uradimo je da doprinesemo kako bi se odnosi na našem poslu poboljšali, ne samo zato što znamo da to ima velikog uticaja na nas, već zato što to može da postane glavni faktor za uspeh ili propast prilikom realizacije nekog zadatka. Odnosi između saradnika treba da budu harmonični, a poslove treba obavljati sa samopouzdanjem. To je ključ za postizanje maksimalnog rezultata u onome što radimo.

Nešto više o tome na sledećim linkovima:

http://www.razvoj-karijere.com/media/files/mk27.pdf

https://www.securitysee.com/2018/11/kako-unaprediti-saradnju-i-medjuljudske-odnose-u-kompaniji/


Нема коментара:

Постави коментар